onsdag 22 maj 2013

Onsdag, v. 21


Vasaplan
I vår huvudstad finns en tidskrift till stöd för hemlösa, Situation Stockholm. För några år sedan började ett liknande projekt i Umeå. Tidningen heter Vasaplan, och idag kändes det som att fyrtio kronor till ett gott syfte var det minsta en kunde göra.


Dagsverket
När jag flyttade in i lägenheten tidigt 2008 köpte jag en slagborrmaskin. Detta var för att kunna borra i betong, givetvis. Våren 2010 lånade Robin den av mig. Han skulle sätta upp några hyllor. I samma veva ringer lustigt nog en annan bekant och frågar om jag har en slagborrmaskin. Jovisst, jag blir hämtad och vi åker över till Robin och hämtar maskinen hos honom. Det här var som sagt 2010. Till denna dag har maskinen varit borta. Nåväl. Det ska vara sagt att min kamrat faktiskt har gjort några genuina försök att få komma och lämna av den, så det är till viss del jag själv som har varit ohjälpligt upptagen. Nå. Nu är det så att min vän Alexander ska borra i betong, och då fann jag det lägligt att tag i det här. På dagen susade jag och Klara iväg till kamraten, som lustigt nog just har köpt bostadsrätt med fästmön. De har påbörjat en egen renovering och det var mäkta imponerande. Jag har en Martin Timell som bor inom mig, men han är långt ifrån färdigutvecklad. Jag smörjer t.ex. gnisslande kranar och känner mig nöjd i det, just nu. Vi snackade en hel del. De hade en söt liten hund som Klara var imponerad av. Ett vattenpass hade han också lånat, kompisen. Till sist begav vi oss hemåt. Nej. Fel. Vi åkte förbi Jula. Jag behövde nya borrar. Köpte en burk, och Klara fick en vattenpistol.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar