måndag 6 maj 2013

Måndag, v. 19


Middagen
Det blev fiskpinnar. Snacka om veckostart. Nåväl. Denna — till synes dunkla — inspark gällande mat till trots var jag grymt nöjd. Jag hade gjort första dagen på ett nytt ställe. Vi snackar helt ny mark och bransch. När jag stat till bords och vevade i mig käket tittade jag tillbaka på dagen som varit och var allmänt nöjd över insteget.


Kvällstrippen
Efter middagen dundrade vi iväg mot den där butiken som jag börjat besöka alltmera på senare tid. Efter avslutad måltid hade jag fått nån fix idé om att jag skulle styra upp min rullbräda så att den fick bästa möjliga förutsättningar inför sommaren. Jag hade lossat hjul och kullager och därefter konstaterat att åtminstone tre av de åtta kullagren var under all kritik. Trots att jag nånstans visste att de hade nått ändstationen så ville jag spexa och dona lite; mest för att jag ville se och känna hur det gick till. Jag ville rengöra varje kullager helt från fett, och därefter smörja om det på nytt. Jag tänkte först avfettning. Vi var inne just innan stängning, men jag bemödade mig ändå ursäkta mig inför expediten och fråga om han hade nåt personligt tips om jag ville få bort allt fett från ett kullager. Var klassisk avfettning det bästa? Nja, den unga mannen sa att hans bästa tips vore att köra med bromsrengöring. Det var tydligen en riktig killer. Jag gjorde som han sa, men tog för säkerhetsskull även konventionell avfettning. När vi kommit hem och jag provade de två substanserna skulle jag snart märka att mannen inte pratat inte nattmössan. När jag sprutade medlet på kullagret bokstavligt talat smälte allt synlig smutsolja bort. Den rena metallytan blev genast synlig. Lukten? Stark! Jag är övertygad om att etiketten som uttryckligen sa att den här substansen var att betrakta som ett miljögift inte var underdriven. Jag var noga med att inte skölja ner något i avloppet. När rengöringen var avslutad smetade jag litiumfett på kullagren. De tre kullager som jag först av allt konstaterat som hackiga var fortfarnade underkända, men de övriga hade fint rull. Nu hade jag i alla fall genomfört proceduren. Min bräda ska rulla fett i sommar. Ja, det hade jag tänkt. Oj, just ja. Klara fick ett paket asfaltskritor också.


Godnatt
Så var måndagen till sin ände. Vår lilla prinsessa dricker sin välling och får en intressant saga uppläst. Den här gången är det en katt i centrum. Jag ska vara helt ärlig nu, jag tycker slutet på den här historien är aningen sorgligt. Ingrid skrockar åt mig och tycker att jag har svårt att acceptera verkligheten; livets gång.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar