lördag 11 maj 2013

Lördag, v. 19


Studsbollen
När vi var på Maxi gjorde Klara som vanligt en liten tripp förbi leksaksavdelningen. Den här gången fick hon syn på en sådan stor klassisk boll i någon slags gummi. De är uppblåsbara och så stora att man kan sitta på dem. Oftast föreställer dem djur och har två "öron" (tänk uppblåsta fingrar från diskhandskar) som det är tänkt att man ska hålla grepp om när man studsar omkring. Ja, det här är faktiskt en klassiker. Jag kommer ihåg att den fanns redan när jag själv var ett litet barn. Nå. Den kostade inte en förmögenhet så vi vandrade ut med ett litet paket i näven. Vi stannade till vid Statoil på Carlshem och jag lyckades som genom ett mirakel att få in luft i den med hjälp av pumpklumpen; detta trots att jag saknade adapter och hålet i bollen var mycket större än en Schrader-ventil. Jag körde då ungefär samma stuk som vid min klassiska McGyver-variant för att blåsa upp basketbollar.


Hästarna
Vi åkte inte raka spåret hem, utan jag fick infallet att vi skulle försöka se lite hästar. Det finns ett ställe, en liten bebyggelse intill Tomtebo var man plötsligt befinner sig på landet. Mycket riktigt, snart stod vi allesammans i avföring från nöt och/eller boskap. Klara var i varje fall fascinerad av de stora djuren; that's what counts.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar