söndag 14 april 2013

Söndag, v. 15


Godmorgon
Här var klockan närmare tio på dagen, och vi låg då fortfarande i sängen och tog det lilla lugna. Det var trots allt söndag, och det är så man ska göra då. Jag skulle dessutom inte klocka in förrän drygt två timmar senare, så visst fanns det tid och utrymme för mys och snoozande.


Svärföräldararna
När vi hade bommat igen butiken hade jag tippat på att min rutt skulle leda raka spåret till svärföräldrarna på Berghem, då detta är lite av en tradition på söndagar. Så var inte fallet. Jag läste på chatten i min digitala assistent att Ingrid hade ont i magen och låg hemma. Klara däremot var hos mormor och morfar. Jag fick också fara dit om jag ville. Jag kände väl att det kanske var en lite väl socialt spänd grej att åka dit själv, så jag rullade istället till min älskade hustru och påbörjade en mer exklusiv vördnad. Denna och stundtals också verbal övertalning senare var Ingrid med på noterna att vi trots allt skulle tillbringa söndagskvällen på Berghem. Så dundrade vi iväg. Det blev en sagolik kväll. Ingrids lillasyster har provat vingarna och levt och jobbat i Oslo i ett halvår, och hade denna dag flyttat hem igen. Även Ingrids storasyster och hennes kavaljer var på plats. Det var fullsatt, med andra ord. Ja, den enorma hunden får vi inte glömma, Melvin. Det serverades lax med mandelpotatis. Laxen var toppad med mango. Det hela var oerhört gott, och jag vet inte hur många backningar det blev. Till efterrätt var det glass med paj och vaniljsås. Underbart. Jag bollade några rader på chatten med en god vän om hur proppmätt jag var. Ja, jag skojar inte när jag säger att i ett skede var jag så "satt" att jag knappt kunde röra mig ur fläcken. I slutet halvlåg jag i en av deras fåtöljer i vardagsrummet, en sådan som man kan fälla tillbaka. På det lilla runda bordet intill låg tidningarna. DN Sport, vilket var passande med tanke på hockeyn som alla pratar om. DN med söndagsbilagan ligger i princip alltid på detta runda bord. Mina svärföräldrar är väl kultiverade.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar