onsdag 23 januari 2013

Siffror i perspektiv

Jag och Klara tog en liten tur med Stiga Snowracer framåt kvällskvisten. Först promenerade vi förbi familjen Karlsson, var vi smög upp och lämnade av en liten påse med en födelsedagshälsning till denna, som faktiskt fyller trettio år dagen till ära. Sedan gick färden mot Universitetssjukhuset, var vi ämnade göra en stopp på Apoteket. Vi gick som vanligt in Södra Entrén, var caféet Kristallen visade sig ha öppet. Jag blev plötsligt törstig. Jag tittade in i kylen. Det fanns lättöl från Spendrups. Det hade varit gott. Jag hann dock tänka att det först är när man läser på en flaska man ser att det är lättöl, och att det skulle kunna se ganska WT ut att gå runt med en 33cl flaska med öl inne på ett sjukhus, för vi hade ju ingen avsikt att direkt sitta ner vid serveringen.


Nå. Det blev en LOKA Citron istället. Prislappen var densamma, tio kronor. Det tog tjejen ett tag att betjäna mig. Hon satt nog med en surfplatta djupt bakom disk. Nå. Jag hade en guldpeng i plånboken och betalade, och så fortsatte vår färd genom korridorerna. Helt plötsligt slog det mig att till kostnaden av en fyrtio minuters körlektion får jag fyrtiofem stycken sådana här flaskor med smaksatt kolsyrat vatten, alternativt Spendrups lättöl. Vidare, för kostnaden av en sextio minuters körlektion får jag i runda tal sextio flaskor mineralvatten/lättöl. Jag tänkte på hur många lektioner jag tillryggalagt, och var plötsligt inte törstig längre.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar