torsdag 17 januari 2013

Nicki Minaj - Starships

Här har ni dagens pärla. Det var vid dagens sena lunch som jag och drottningen satt och köksradion råkade stå på. Så hör jag nåt riktigt poppigt, och det säger jag i positiv bemärkelse. Det var sådan musik som får mig att ställa mig upp och ta några steg, om ni förstår. Jag fångade några nyckelmeningar ur texten och sprang och matade Google med dessa, varvid jag lade till 'lyrics' som ett separat ord. Det här är en väl beprövad metod i min bok, så, där fick ni ett tips från coachen vid sidan om.

Jag fick i alla fall snabbt fram att det var någon som hette Nicki Minaj. Det var ett helt okänt namn för mig, men jag tog med det ut till köket. "Jahaaa, är det hooon?!", säger Ingrid på retoriskt vis, som att det kopplar direkt för henne. "Jaha?", tycker jag. Då berättar Ingrid att det här tydligen är en sångerska med väldigt unik look. Hon ser ut som en svart barbiedocka, kort och gott. Jag gick och letade fram henne på Wikipedia. Jag kunde genast tycka att Ingrids beskrivning var klockren.Om ni klickar på bilden så kommer ni till Wikipedia, var ni kan läsa mer om Nicki och hennes karriär. Nåväl. Här nedan har ni videon, och som ni vet har jag satt i system att propsa på 'vq=hd1080', så har ni långsam uppkoppling så får ni nog vrida ner kvalitén en aning. Även detta är en sådan låt som upplevs allra bäst med riktigt hög volym och på en stor bildskärm, och det får gärna vara mörkt i rummet. Njut av när popmusik möter rap, nåt som inte händer varje dag.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar