söndag 20 januari 2013

Misslyckad rondellkörning


Klockan var en bit över elva på lördagskvällen när jag började bolla ord med min vän över Google Talk. Planen var snart skriven, och den var enkel; vi skulle sammanstråla. Jag blev emellertid sittande alldeles för länge med pappersarbete, men omkring ett på natten var jag i alla fall hjulburen. Jag cyklade parallellt med Kolbäcksvägen, vilken också utgör nya E4, och ganska snart skulle jag då se blåljus.

Som jag kom närmare möttes jag av denna syn. En personbil hade som ni ser helt sonika kört rakt fram i rondellen, och stod mitt uppe i den. Polisbilen stod på behörigt avstånd, till synes inspekterande. Jag i min tur fotograferade, och cyklade sedan vidare. Bara hundratalet meter framåt ser jag ytterligare blåljus. Det är en ganska hög snövall som avskiljer min gång- och cykelbana från den bilkörbanan, men till sist kommer jag alldeles i jämnhöjd. Jag ser då hur en piketbuss med saftblandare krypkör efter vägrenen, varvid en uniformerad polis går efter vägkanten vid sidan om, med öppen sidodörr. Undra vad de letade efter.

En stund senare nådde jag i alla fall min egen målpunkt. Jag ska faktiskt helt oväntat möta upp vännen efter vägen. Han hade tydligen bestämt sig för att ta en sen kvällspromenad. Det blev sent i soffan, men trevligt var det. När jag kom hem kollade jag lokala nyheter för att se om det stod nånting som jag kunde sammankoppla med vad jag hade sett. Ett misslyckat kioskrån på Mariehem vid niotiden på kvällen, men tidsintervallen var för lång. Det var inte det. Jag hittade inget. Vi kan summera vad jag såg här som en misslyckad rondellkörning. Det kan ju faktiskt ha varit någon från Östeuropa som somnat bakom ratten efter alltför lång sträckkörning. Det vore ju inte första gången.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar