torsdag 3 januari 2013

Min skäggiga vän och jag


Helt apropå ingenting
Det här meddelandet ser jag i min telefonlur medan vi ligger och nattar prinsessan. Faktum är att jag först bara såg bilden längst ner. Jag fick då ingen riktig kontext, och undrade mest vad han hade för något i glaset. En stund senare kikar jag ovanför, och ser texten. Jag finner genast sammanhang och går upp i varv inombords. Jag bollar genast med min hustru om hur jag ska fortskrida på ett skrikigt sätt. Jag frågar om jag får slösa mjölk på ett bildmässigt experiment. Jag visualiserar hur jag står i badkaret och häller mjölk rakt från mjölkpaketet och över hela mitt ansikte. Vit härlig mjölk pryder hela mitt ansikte, och man ser tydligt den skvalpande strålen. Hon är med på noterna, men tycker att det är överdrivet. Jag kommer till sans, och vad som dyker upp i huvudet härnäst är något mer melodiskt. Klyschigt? Jovisst!

Ett klyschigt gensvar
Så här kom mitt svar alltså att se ut. Jag utgår från att alla har sett den klockrena (hehe, pun intended) filmen A Clockwork Orange, om inte så bör ni göra det i det snaraste. De allra flesta ser emellertid genast vad jag försöker mig på här. Efter att jag hade blåst iväg det rann 'second thoughts' över mig. Hade det inte varit passande att jag även infogade de faktiska replikerna, som ljud, med den klassiska under talets gång rådande bakgrundsmusiken. Nu var det bara bilden, och citerad text. Nåväl. Jag antar att det alltid finns utrymme att tänka "Vad hade jag kunnat göra bättre?" Nåväl. Jag hade trots allt inte missat rubriksättningen, den här gången. Micael var nog inte helt missnöjd han heller, han återkopplade nämligen senare under kvällen med ett hjärtligt tack, och ytterligare en stund senare återkopplade han ännu en gång. Denna gång titulerade han mig som 'Clockwork Calle'. Att man ens kunde tänka sig något sådant.

Uppföljningen dagen därpå
Idag torsdag har jag följande att se och läsa i min telefonlur när jag vaknar. Jag drar på med ett genuint leende och känner glädjen. Visst finns det en slående likhet, det är nog ingen som säger annat. Bilden är också intressant. Jag försökte sätta fingret på miljön. Till sist beslutade jag mig för att Micael här sitter i en sådan här klassiskt stor och rymlig herrgårdsvagn som användes som likbil i Amerika under 1990-talet, se den briljanta HBO-serien Six Feet Under så förstår ni vad jag talar om. Som ni säkert förstår efter att ha läst så här långt går jag och Micael way back in time.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar