torsdag 10 januari 2013

Korv, makaroner, och tvätt


Middagen
Korv och makaroner, med ketchup och senap. Inga konstigheter. Nånstans känns det som att det här är en typisk maträtt för januari månad, i rätt många svenska hem. Jag tror ni förstår ungefär hur jag tänker.

Tvätten
'Ni vet hur det är', hade varit en schysst undertitel på inläggsrubriken, kanske. nå. Nämen, det var väl egentligen inga större konstigheter, det här heller. Problemet var att jag gjorde en större tabbe. Jag hade tvättstugan 19-22, och slängde igång maskinen kring kvart över sju. Nå. Nu är det så här. Jag är delvis van vid en splitterny tvättmaskin med snabba 'presets' i form av knappar, i.e. tryck på en knapp så sparkar den igång ett hederligt program, 60° C med förtvätt. Så, här skulle det senare visa sig att jag hade sprungit för långt, i mitt stilla sinne. Jag räknar som vanligt på tidsåtgången, och strax efter halv nio går jag ner för att sätta över tvätten i torktumlaren. Genast när jag kommer fram till tvättmaskinerna tycker jag att de ser ovanligt stillsamma ut. Jag öppnade en lucka och kände efter. Torrt som krut. Blä. Jag insåg ungefär här att jag missat (eller hoppat över) att trycka in den faktiska startknappen. Helvete. Nåväl. Gör om gör rätt, som det heter. Nu fick jag helt enkelt hoppa över torktumlingen. Jag kan i förbifart nämna att jag var på väg att låsa ut mig ur tvättstugan allt som allt. Jag fick för mig att jag skulle kika in ett MMORPG-spel som jag lirade en hel del när jag var yngre. Jag fick problem med grafik, och 'snöade in' i att fixa det. Plötsligt (av en ren slump) kastar jag ett öga på klockan, läser 21.55, och förstår läget. Sprang över gårdarna, men hann, som genom ett mirakel. Jag är som jag blev.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar