onsdag 19 december 2012

Renovering

De håller på att renovera för fullt i Miljonprogrammets Ålidhem. Det ekologiska står i centrum, och bl.a. ska solceller monteras på taken. Idag när jag kontrollerade hantverkarnas arbete har de redan hunnit byta ut samtliga fönster i lägenheten. Vartenda fönster var utbytt från de där urgamla, till nya schyssta. Så här ser handtagen ut. Man måste trycka in en liten pigg under handtaget och en över, för att kunna vrida om. Som vanligt i tekniska sammanhang hoppade jag envist över att läsa manualen, detta trots att den i detta fall faktiskt var klistrad mitt framför ögonen på mig. Det tog alltså lite listigt trevande innan jag fick in det sanna greppet för att öppna fönstret. Schysst också att persienner ingår sådär snyggt mellan de två fönsterrutorna. Jag kommer ihåg inflytten. Jag och min hustru förfarades då av att persiennerna var nedrivna, och att Bostaden tydligen inte står för underhåll av sådana i de äldre kåkarna. Det blev en färd ut på JULA, och om än persiennerna var billiga så blev det ändå en femhundralapp eller så i utgift. Nu hade hantverkarna hyggligt nog lyft ner alla mina billiga JULA-persienner, så med lite tur kanske jag kan sälja dem på Tradera. Oj, fästena kanske förresten åkte med de gamla fönsterrutorna. Det får jag kolla upp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar