fredag 28 december 2012

Rengöring: Logitech MX518

Den klassiska Logitech MX518 har tjänat hushållet väl i ett par år. Modellen har varit med sedan tidigt 00-tal och fått grymma recensioner från alla håll och kanter. Jag är också riktigt nöjd. Den är stadig, och sitter klockrent i handen. Den senaste tiden har jag dock börjat störa mig på ett slags ljud som kommer vid vanligt vänsterklick. Det är som att den lilla "klickmekanismen" under plasten klibbar några enstaka millisekunder för vart och vartannat klick. Sådant kan driva mig till vansinne. Så, jag bestämde mig för att ta tag i saken. Hur svårt kunde det vara? Jag tog fram en bitssats och lämplig bits. Avlägsnade först de underliggande glidytor som dolde skruvarna. När jag tagit bort de tre skruvarna och delat de två huvuddelarna händer det som inte får hända. Två små fjädrande metallbitar studsar iväg åt varsitt håll. Jag bryter i samma sekund ihop. Nu var det kört. Nå. Jag hittade följande video, och den här tyska mannen hjälpte mig att analysera donet, och med hans hjälp fick jag också ordning på "die kompletten meckhanismen", som han uttrycker det. Mannen är intressant.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar