fredag 21 december 2012

Julklappar & lunch — en snötäckt verklighet!

Underkläder
Notera att bilden här ovan är tagen från Internet. Det var allt annat än barmark idag. Min hustru Ingrid har önskat sig underkläder i julklapp. Jag brukar ju regelbundet hänga på just Ingrids, en av stans mer exklusiva butiker som är specialiserade på just underkläder. Jag sticker inte under stol med att det var en aning genant att glida in och börja prata om kupor och stuk, men Maria som hjälpte var oerhört professionell. Här ger jag fem stjärnor av fem möjliga. Medan hon förberedde min julklapp stod jag på golvet i den lilla butiken och såg de stora snöflingorna trilla ner utanför. Julmusik spelades på precis lagom volym inne i butiken. Människor strövade fram och tillbaka efter Kungsgatan utanför. Det drar sig mot jul.Vinter
Det är ingen lek längre. När jag rullade in på gården noterade jag hur snön var överallt. Det var bara några månader sen det var sommar och jag kunde rulla in min cykel i något av de fasta cykelställen som är placerade parallellt med husväggen. Nu var där en bisarrt hög snövall istället. Jag ställde min cykel emot den, för att demonstrera. När blev det så här? Varför bor vi på Nordpolen? Kom igen!

Toast
Min hustru är en ängel. Efter en förmiddag på stan, strosande bland affärerna, kom jag under hemfärden på att jag bommade lunchen. Jag är knappt över tröskeln när Ingrid presenterar dessa smaragder. De var fyllda med bacon och ägg, bland annat. Hon sa att hon maxat substansen, och jag fick inga fler detaljer. Gott var det i alla fall. Endast två låg på tallriken, men efter dessa var jag proppmätt. Sex ägg innehöll de i alla fall, det har jag bekräftat.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar