måndag 17 september 2012

TV: "The Newsroom" (2012-)Det här blev min tv-pilot sent på fredagskvällen. Jag hade inga större förväntningar men förstod att det på något sätt skulle handla om tv. Jag hade den klassiska långfilmen 'Anchorman: The Legend of Ron Burgundy' i bakhuvudet som jag slog igång. Det är här HBO som producerar, och de brukar som ni vet ofta leverera kvalitet.

Nå. I huvudrollen ser vi Jeff Daniels, som jag när jag var yngre av outgrundlig anledning trodde var Jeff Bridges. Nåväl, han spelar här Will McAvoy, respekterad tv-profil med fokus på nyheter. Nyhetsankare med det där lilla extra, som de ofta är i amerikansk tv.

I början av avsnittet går Will plötsligt apeshit i direktsändning, och efter denna episod framkommer att hans konstiga humörsvängningar på sista tiden fått delar av hans crew att börja tvivla. Faktum är att somliga ur det hoppat över till en ung förmåga som Will faktiskt hjälpte in i branschen för inte alltför länge sedan. Wills chef är äldre man som ger vibration av kombinationen pipa och Vietnam, om ni förstår hur jag menar.

Så kommer en till karaktär, Mackenzie MacHale, spelad av Emily Mortimer. Hon har tydligen en lång historia med Will fast de har inte arbetat med varandra på många många år. Det framkommer mig inte tydligt någonstans under avsnittet exakt hur de gick skilda vägar, men något vasst är det uppenbarligen som klämmer, dem emellan.

När jag såg avsnittet tänkte jag dels på den rätt nya tv-serien 'Veep', dels på den äldre tv-serien 'Studio 60 on the Sunset Strip'. Faktiskt betydligt mer på den sistnämnda, trots att inga av dessa serier är direkt samma lika, utan "tv om tv" är väl egentligen den enda gemensamma nämnaren.

Så, vad tyckte jag? Truthfully, jag blev inte direkt överentusiastisk. Hur jag än vred och vände på det så fick jag en vink av att det här ska komma att likna 'Anger Management' (med Charlie Sheen). Detta i det enkla avseende att de båda (i så fall) skulle komma att handla om en kvinna som lagar en trasig man. C'mon, we've seen it a thousand times.


Förhandstitt:


Officiell webbplats:
http://www.hbo.com/the-newsroom/

För den mindre nogräknade:
The.Newsroom.2012.S01E01.HDTV.x264-ASAP

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar