lördag 30 juni 2012

Lördag v. 26


10:11
En alltför sen frukost, om man ska vara korrekt.13:09
Här har jag inträtt ärans tjänst.
Petar i mig en liten fika á pausfågel.16:55
Just innan stängning händer något galet. Jag står i kundtjänst när jag hör en plötslig smäll. Jag kollar mig förvirrat omkring. Ett par kunder som just kommit in lokaliserar källan. Glaset till rulltrappan. Spindelnät. Från ingenstans. Det var en saftig smäll kan jag säga. Det är som kunderna sa, tur att ingen åkte på rullbandet, de hade nog väl kunnat hoppa en meter upp och trilla baklänges av blotta förskräckelsen. Nå. Vi fixade en provisorisk fix med hjälp av en presenning. Det var i alla fall helt makalöst. Glaset visade sig också vara uppåt en centimeter tjockt. Värsta pansarglaset med andra ord. Något måste ha kilat fast och skapat tryck över tid, eller? Ett mysterium.17:32
Här hade jag precis rullat in på Ålidhem. Regnet hade legat på sedan förmiddagen. Det var ingen direkt överraskning heller. Vädervetarna hade pratat om det. Raggarna har ju träff ("Wheels") denna lördag, så lite trist för dom att inte kunna åka nercabbat och så som man vill. Nå. Jag har nu glömt två paraplyer i omklädningsrummet, det andra har legat där ända sedan förra sommaren. Regnponcho nästa, den kanske är lättare att komma ihåg.18:44
En underbar middag. Färsbiffarna gick med sådan ugnspotatis som var så där salt och fettig, ni vet. Aioli och rädisor till detta. Det var underbart. Allt gick givetvis ner.19:56
Vi trotsade regnet och begav oss ut på gården, detta på prinsessans befallning. Det är bara att rätta sig.20:55
Jag fick också hux flux en spontan idé om att vi skulle hitta på nåt, då Klara var äventyrslysten och inte ville gå in. Vädret var ju kasst med duggregn, och någon större budget fanns ju inte. Så slog det mig. Vi cyklade upp till sjukhuset och gled in. Det är ju som ett litet samhälle. Vi gick runt i korridorerna, busade på, och här fastnade vi slutligen vid rullstolarna innan vi begav oss hemåt. Roliga äventyr behöver inte vara kostsamma, och sjukhuskulvertar kan garanterat vara nog så spännande för en treåring. Hon tyckte rentav det var lite kusligt när ljuset liksom inte tändes förrän successivt som man gått en bit in i gångarna.21:24
Nu var vi åter på plats i soffan. Klara är förtjust i Fanta så hon fick en sådan, jag och Ingrid provade en ny variant på Coca-cola. Undertiteln löd "Cherry" och den var faktiskt inte alls tokig. Inte skrikig åt något håll, och inte -- som Ingrid först hade trott -- lik Dr. Pepper i smaken, utan mest bara hederlig Coca-cola fast med en uns av en främmande nyans. I min bok gick den hem. Chips på tub till detta. Klara gav sitt godtycke.22:09
Ingrid lär Klara nåt konstigt spel där man ska samla par. Det verkade vara lite som 'Finns i sjön'. Jag fick vara med ett par gånger, men jag var sämst på det. Sådana spel där man bara ska flaxa har aldrig riktigt varit min melodi. Somliga tar den klassiska Vänd-tia för just ett sådant spel, det är fel. Vänd-tian handlar till stor del om skills och känsla, det vet de sanna utövarna. Nå. Det var sent, och en kort senare var det natti.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar