onsdag 23 maj 2012

Onsdagen


11:47
Gjorde en långresa till Kronoparken och ICA Kvantum. Det kom dock att bli så att jag vände utan att ens besöka den faktiska butiken. Detaljerna kring detta mystiska förhavande förblir en gåta i det offentliga rummet. Jag fick i varje fall en trevlig cykeltur, och tro det eller ej, jag gjorde en logisk rutt utan snäva omvägar.14:55
Jag förbereder en tripp ner till Strömpilen och ICA Maxi för att bland annat köpa toalettpapper. När jag tittar upp och ser att jag har ett stort jävla tält hängande(!) ovanför mig som jag cyklar blir jag minst sagt nervös. När jag kommer i säkerhet vänder jag mig om och fotograferar detta sinnessjuka scenario. Jag har aldrig sett eller upplevt liknande, men då är jag ju varken särskilt berest eller belevad. Nåväl. En gång ska vara den första för allt.14:55
Nu har jag handlat färdigt. Som jag packar ner varorna i ryggsäcken på den vita träbänken utanför kassorna ser jag en förtärd Euroshopper Energy Drink intill mina varor på träbänken. Jag vet att de har höjt panten till en krona för aluminiumburkar, och konstaterade snabbt att det även inkluderar dessa typiska 25cl energivarianter. Jag visste också att stormarknadens PET-verkstad låg blott dussinet meter åt vänster. Jag kunde inte hålla mig. Jag packade ner varorna och tog min lilla trofé på ett värde av en krona med mig. Nu ska ni få höra hur det lönade sig. Miljökarma? Inte vet jag, men vad jag vet är att det stod en 1,5L-flaska på golvet intill en PET-station. Jag petade givetvis in den först av allt. Sedan när jag ska pilla i min energidryck och få den egentliga kronan så jävlas maskinen. En lång historia som fick mig att tänka på en klassisk bugg som uppdagades på ett visst Coop Forum i landets norra halva för nu bra många år sedan. Nåväl. Jag orkade inte trilskas, utan gick till nästa PET-station, nån meter åt höger. Där ser jag ett kvitto, redan sittande i PET-maskinen. Jag tittar mig omkring. Ingen spekulant. Det är helt enkelt någon som redan hade det gott ställt ekonomiskt men pantade för miljöns skull, och lät kvittot sitta för nästkommande stackare. I know the routine. Jag tog kvittot. Nio pistoler ytterligare.15:34
Ja, nu hade jag tjänat ihop inte mindre än tolv kronor. Det är nästan en kokt varmkorv med tetradryck i snabbmatsståndet i Maxi lobbyn. Inte alls illa pinkat, vill jag tycka. Att jag hade snålat med plastkassarna har mer att göra med att jag är en sann miljöhjälte än en annan Ove Sundberg. Att det sedan inte ville sig bättre än att gurkan som ni ser köttade hål i påsen, ja, det är smällar man får ta. Som plastkassen ifråga vistades i cykelkorgen under hela hemresan var det helt lunch.15:51
Kaffe, för att fira segern. Ni har vid det här laget ganska god koll på vem som dricker sitt kaffe nattsvart, samt vem som rockar latte.17:34
Oj, vad var det här. Ett stycke härligt kött som skulle bli till middagen. Gissa nån som längtade.18:37
Jag får ett inkommande samtal från en ung spelman från Kiruna och Norrbotten. Han är ständigt hungrig och en gång om året gör han en resa för det årliga festspelet som studenternas soffbrännande och sportkillarnas brännbollsspelande bjuder på. Ja, det var bara nåt dygn till Brännbollsyran 2012 skulle gå av stapeln. Visst kändes det i hela kroppen att Lil' E var taggad till tusen. Det är han varje år.18:52
Den där köttbiten gjorde sig fint. Oh, så gott det var. Inte går man hungrig här inte.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar