måndag 7 maj 2012

Måndag och cykelfärd


Förord:
Dagens äventyr kom att stå sig i en företagsam resa till stadens norra sida. Jag tog gång- och cykelvägen längst med E4, och fort gick det. Det var i den kurvade nedförsbacken intill McDonald's Greenzone jag såg de första två afrikanerna. Vädret var riktigt schysst och de såg glada ut. Jag hade hörlurarna på planten, så jag hade inte uppfattat deras dialog ens om de kickat på svenska. Nå, det var en härlig inledning på veckan.


11:58
Första anhalt var byggnaden som hyser några företag och en restaurang som verkar ha specialiserat sig på kontorister. Jag tänkte att det var läge att stega in och lämna ett dokument som sa att jag gärna hjälpte till med servering, disk, etcetera. När jag såg den slingrande kön av hungriga kontorister vände jag dock på klacken. Sköt av ett foto i lättande rull.



12:20
En stund senare var det på riktigt. Det var här jag skulle vara, mitt givna mål. Jag hade tidigare talat med lageransvarige, och berättat att jag gärna ställde upp med lagerhushållning, så nu var det dags för en mer eller mindre oavtalad träff. Det var folk i kön, men jag såg en ledig Mellanöstisk butiksmedarbetare på golvet, så jag tog kontakt. Han var mycket vänlig, och vi var eniga om att bästa approach för framgång var om jag fick träffa mannen ifråga personligen. He had called in sick today, though. Jag ämnade återkomma. Tackade hjärtligt för hjälpen. Sedan satte jag åter hjulen i spinn. Nå, jag tog en blixtvisit in på Skohuset också. Pang på rödbetan.



12:37
Det var bara sjutton minuter senare som jag rullar in på Ålidhem. Vilken resa, och vilket äventyr. Jag gjorde den ideala rutten, över Liljansberget och Universitetsområdet, om ni nu måste veta. Funderar förresten på att komplettera det här inlägget med en skärmdump på en karta med dragen resväg. Nå, jag får se när och om tid finns. Jag vet att allmänintresset finns, men frågan är hur mycket jag orkar ställa upp.



14:50
Om tio minuter skulle Klara hämtas, så det var med stressig stil jag inmundigade lunchen, bestående av micro-upphettad pytt. Usch, jag vill gärna bryna den i stekpanna, det känns så luffigt att bara micra upp den raka spåret från djupfryst. Nå.



15:07
Knäppte av en bild här, på den husbebyggda sidan av Studentvägen.



18:08
Kvällens äventyr kom att stå sig i en litet cykelresa. Jag lånade drottningens cykel och Klara och jag styrde då kosan mot stan. McDonald's, och en cheeseburgare. Efteråt blev hon ledsen. En jättevänlig afrikansk herre kom då och gav Klara en ballong, men det hjälpte inte. Hon ville inte bli glad. Inget var rätt. Halvvägs hem började humöret lätta upp. Ballongen som jag trots allt hade tagit emot lyckades jag tappa längst vägen. Jag är så klantig. Klara hade förutspått det. "Du kommer tappa den!", och visst skämdes jag när det faktiskt blev så.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar