fredag 18 maj 2012

Fredagen


14:03
Vi tog en tur till Ålidhemsbiblioteket. Klara byggde i vanlig ordning lite pussel, ritade lite, och kollade i böcker. Bibliotek är nog ett av rikets mer briljanta serviceanläggningar.16:34
Ett par timmar senare vandrar jag med prinsessan över granngården. Vi kommer från tvättstugan, där jag donar för fullt. En veckas last, ungefär, om vi ska gå in på detaljer. Ja, jag noterar då att träden på gården börjar blomma. Är det inte lite väl sent? Vi är ju över mitten på maj månad, och först nu händer det. Nåväl, bättre sent än aldrig. Jag såg på stan häromdagen att björkarna också är på väg att blomma. Vi bor ju i vad som brukar kallas 'Björkarnas stad', så tur är väl det. Nu kommer snart sommaren.17:59
Dagen till ära har Klaras mormor kommit förbi med en stor plastlåda med genuint Lego. Det är hennes första sats med Lego-bitar á 'regular size', i motsats till de icke-sväljbara jumboklossar hon lekt med fram till nu. Vår lilla prinsessa börjar bli stor. Jag medger att jag blev imponerad när drottningen och prinsessan byggde ihop den här lilla bilen efter instruktion, hastigt och lustigt gick det.18:05
Jag var givetvis tvungen att kontra. Jag är kanske ingen höjdare på att bygga efter instruktionsbok, men jag är sjukt duktig på Lego, och har byggt hur mycket som helst när jag var liten. Den här konstruktionen grejade jag helt solo. Fin arkitektur i ett läckert mönster. Jag är fingerfärdig. No doubt.19:15
Framåt kvällen avrundas det med strutglass. Klara har käkat åtskilliga sådana här de senaste dagarna. Hon är vår lilla glassflicka.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar