torsdag 12 april 2012

Torsdag

Det är alltså dagen för inskrivning på NUS inför Klaras operation på måndag.
Summerar den här dagen med bilder i all enkelhet. You know the drill, sarge!


10:46
I lekrummet står en liten BMX. Klara har vad jag vet aldrig suttit på en sådan. Hon tar sig upp, men att komma någonstans är en helt annan sak. Klara har nog sjå med trehjulingen där hemma.11:56
Det här är alltså en cappuccino ur kaffemaskinen på Barnavdelning 3, Norrlands Universitetssjukhus. Det blev Ingrid som kom att dricka den. När jag väl dricker den där varianten så ska det vara rikliga mängder socker i den. Det är så jag arbetar.12:36
En festlig tågbana står intill stora lekrummet, eller rättare sagt i korridoren intill. Det finns en skön knapp som samplar ljud via en mikrofon, varvid knappen intill spelar upp det samplade. I mitt nördiga sinne satt jag givetvis och grubblade på var och om ROM-flashet satt.14:18
Sprang ner till kiosken vid Centralhallen och köpte en baguette.
Äta bör man, annars dör man.14:37
Drottningen vill inte bli fotograferad när hon äter.14:40
Högteknologisk maskin över sängen.
Windows XP, telefoni och television.
Det enda jag saknade var en färdskrivare.15:06
Klara ligger och softar i ett stort vitt tält i ett rum med bisarrt högt i tak. Kuddar och sånt så långt ögat kan se. Tänk om nån sinnessjuk individ skulle ta en nål och göra hål i den där stora luftbädden. Vilket ramaskri det skulle bli. En ekonomisk katastrof, dessutom. Äh, skön var den i alla fall. Ja, jag kravlade också runt där.15:11
Drottningen tog en taktikvila i soffan intill nämnda vita tält.15:15
Det/där fanns också papper och pennor, plus 'barnsäkrade' saxar. Ja, de var barnsäkra i den bemärkelse att skäret liksom gick L-format så att man inte kunde klippa sig i fingret, men likväl kunde man skära fina mönster i papper. Sann magi, om ni frågar mig.16:30
Klara mättes, och jag skrev upp längden.17:06
Här har vi kaffemaskinen som jag tidigare nämnde. Två kronor kostar en kopp kaffe. Man kan bocka för "starkt" som tillval. Värt att notera är att hett vatten är gratis, vilket nämns på den vita klistrade lappen som ni ser. Att den däremot vill ha 2,50 SEK för espresso är en annan femma, nåt jag några dagar senare skulle få lära mig den hårda vägen.17:27
"Doktorsvantar" kallar Klara de här vita genomskinliga latexhandskarna, och hon älskar dem.18:46
Vi är -- äntligen -- åter hemma.20:58
Det blev en sen middag. Vad, dagen till ära? Chili corn carne, en av mina stora favoriter. Oh, jag åt som en matador, jag svär.21:10
Efter den långa och verkställande dagen var jag tankfylld och istället för att varva ner (som skäligt är strax efter nio på kvällen) satte jag på en bryggare och en stund senare satt jag vid den primära arbetsstationen och sippade på nattsvart kaffe.Ja, det var den här torsdagen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar