måndag 23 april 2012

Måndag


12:11
Pussel har blivit lite av den dagliga verksamheten här.
Jag är också mäkta imponerad av hur smidig och logisk hon är.
Sanningen ska vara sagd, hon lägger bitarna med större finess än mig.12:41
Makaroner med korv och ketchup fungerar alltid.
Låt mig betona, a-l-l-t-i-d.14:58
Måndagsäventyret tog nu sin start. Barnens hus var målet. De har nyöppnat i stora fräscha lokaler uti Svenska hem, och jag hade aldrig varit där. Vi cyklade iväg. Här tog vi en liten 'pit stop' vid Mariehems Centrum, där jag stötte några ord med en specifik man. Vi hade en bra dialog.15:21
Vi gör det läckert. Som av en slump rullar vi förbi biblioteket. Jag har aldrig i hela mitt liv varit på Mariehems bibliotek, och det går ju bara inte. Ingrid var motvillig, men jag lyckades övertala henne till ytterligare ett pit stop. Vi gick in och latchade lite.16:26
Här hade vi redan bockat av Barnens hus. Det var stora lokaler, och ett rikt utbud. Dessvärre var den prismedvetna inom mig inte helt nöjd med prissättningen. Glöm inte att jag är en ambassadör för Prisjakt. Jag måste vara kritisk, när det så behövs. Anyways, jag var ett hårsmån ifrån att köpa ett litet mini-set för strandtennis, det realiserades för en guldpeng, men i sista stund lade jag tillbaka det i plocklådan. Nå. Lite plockgodis blev det i alla fall, och här sitter vi nere i lobbyn intill entrén till Svenska hem. Jag satt och funderade på hur de tänkte där inne. Var det "Usch, en barnfamilj sitter med klibbigt godis i demo-utemöbler, it's going to get nasty!", eller hade de fullt upp med sina kunder och brydde sig än mindre om oss? Jag vet inte. Ska nog inte överanalysera så mycket.17:13
På hemvägen, returen, som man säger. Här har vi kommit så långt som ända tillbaka till Ålidhem. Här är vi inne på Supermarket och handlar lite nödvändigheter. Klara är som vanligt kapten över vagnen, allt annat är i hennes värld oacceptabelt.18:11
Hemmavid. Middag. Palt. En norrländsk klassiker. Fungerar allt som oftast. Att köra morätter till är ett spännande inslag. Har inte gjort det mer än ett par gånger, men det är såpass givande att det troligtvis kan sättas i system.18:46
Kvällens stora nedslag var när jag skulle hänga upp min jacka och hängaren gick av. Jag satte mig i sängen med nål och tråd och jobbade efter bästa förmåga. Det gick lätt och smidigt, eftersom jag hade sy-slöjd som tillval under praktiskt taget hela grundskolan.Off timecodes & snapshots:
Jag styrde upp städskrubben ikväll.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar