fredag 27 april 2012

Fredagen hittills


08:29
Jag drar i mig en stadig frukost bestående av risgrynsgröt.13:02
Jag skärskådar Gärdet och finner att snön är på väg att smälta bort.14:22
Jag bestämmer mig för att min lunch ska bestå av toast. Så skrider jag till verket. Notera smörklicken på toppen. Det är inte jag som är ett bängstyre, utan det är så det ska vara. Jag fick lära mig det när min kompis mamma gjorde toast för säkert tio år sedan. Jag noterade att smöret låg högst upp och analyserade detta konstiga för mig själv, och så slog det mig som en blixt från klar himmel — smör smälter ju neråt, så givetvis torde det mest logiska vara att inleda 'färden nedåt' från vad vi kan kalla för taket. Alltsedan denna dag har jag tillämpat metoden, med stor framgång, ska tilläggas.14:26
Oh, så gott det blev.
Jag älskar godsaker.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar