måndag 9 april 2012

Den röda måndagens framgång


12:53
Dagen började med ångest. Det var när jag kom ur duschen det stod klart att jag börjar bli lite tunnhårig. Ingen storslagen höjdare, även om många har det värre.14:24
Någon vill göra snöänglar.15:08
Lunchen var nice. Ketchupen var typ slut men aioli fyllde ut väl.15:26
Klaras nya presenter. Hon har haft flera leksakstelefoner fast de har kostat mer än de har varit värda. Knapparna har lossnat och de har bara varit kinesiska i största allmänhet. Så tänkte jag, egentligen är det ju dumt att ge barn döda plastleksaker. De är inte direkt pedagogiska, barnen lär sig ingenting. Nej, då jag hade en gammal SonyEricsson T100 liggande var det ju givet att hon som treåring får sin första mobiltelefon. Batteriet är i lite dåligt skick, men i övrigt funkar den bra på GSM-nätet. Bandspelaren är ungefär så retro som det kan bli, och allt jag saknar är en passande nätadapter. Ska länsa miljöhusen i dagarna. Den här fantastiska maskinen kommer förresten från Klaras kära farmor.16:38
Klara tar själv på sig sina nya sneakers som vi gör oss redo för en färd upp till centrum för att köpa ett par artiklar.17:14
Klara inspekterar bl.a. syltburkarna inne på ICA Supermarket.19:05
Middagen bestod av fiskpinnar med potatis, för mig en klassiker. Ja, jag tänker på hur min mamma brukade laga just den här rätten till mig som liten. Vad som då serverades till var brynt gul lök. Den saknar jag, om än majonäsen fortfarande gör samma jobb.19:24
Dagens andra present blev vi två om. Jag hade en gammal VHS-spelare liggande i förrådet; Klaras mormor hade en flyttkartong med gamla VHS-kassetter liggande i förrådet. Så slog vi ihop det hela och jag förklarade stolt för Klara att det var hennes helt egna videobandspelare. Hon verkade nöjd, och att se henne försöka stoppa in kassettband på kortsidan var oerhört roande, om än vi var tvungen att hejda henne innan mekanismen gick helt åt pipsvängen.Godnatt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar