söndag 12 februari 2012

Film: "Brothers" (2009)Den här var riktigt bra - ett smultron bland annars så mycket skräpfilm.

Vi har den unga killen som spelade Spindelmannen, och Jake Gyllenhaal från Donnie Darko, och Nathalie Portman. Tommy (Gyllenhaal) har valt den struliga vägen i livet, och blir i filmens inledning just frisläppt från ett fängelset. Sam (Maguire) har alltid varit helylle, grym i sport, och nu amerikansk soldat (kapten, till och med) på väg till ännu ett uppdrag i Afghanistan.

Grace (Portman) är Sams hustru, de har två barn tillsammans. Så händer det. Militärprästen knackar på dörren. Barnen öppnar och ser frågande ut. Grace förstår direkt. Hennes uttryck säger allt. Så ska hon då vänja sig vid en tillvaro utan sin äkta hälft, med barnen, och den struliga svågern Tommy ska finnas till hands.

Jag kan inte sätta pricken på vad som var briljant i den här filmen, det enda jag vet är att den inte lämnade mig skruvande efter tjugo minuter, den där för mig så typiska känslan av att bara vilja stänga av. Här fanns det något jag ville se uppföljningen på, se utvecklingen av. Skådespelarinsatserna var överlag bra, I guess.

Den här tycker jag att ni ska kika på.

Officiell webbplats:
http://www.brothersfilm.com/

För den mindre nogräknade:
Brothers.2009.DVDRip.XviD-Larceny

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar