måndag 20 februari 2012

Benen på ryggen

Goddag. Facklig utbildning på Ersboda Folkets hus står på agendan för idag. Sitter i alexandrine på bussen och lyssnar på Israel Vibrations. Det ska nämnas att jag har mjölksyra (?) som attan. Bussen. Lokala reseplaneraren på nätet angav .47 som ungefärlig avgång från Ålidhem centrum. Jag brrrr på minuten. Insåg halvägs att det fanns felmarginal, så jag började småspringa. Ett tiotal meter innan Magistervägen-svängen kommer 8:an i full blås. Jag springer på bussens förarsida i syfte att bli sedd. Chauffören verkade inte ta notis, utan la hellre på ett extra knyck. Tack och lov de fyra medpassagerarna som skulle på hann jag. Den somaliska busschauffören vek med blicken som jag tryckte busskortet mot blipp-plattan. Det är ganska givet att det där med att förnöja sig i resenärer som ska visa sig springa förgäves hör till lokaltrafikens chaufförers största nöjen. Nåväl. Nu sitter jag i alla fall här, på Vasaplan, väntandes på avgång. Mission failed, för busschauffören.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar