måndag 3 februari 2014

Ännu ett fall av halsflussDet var ju knappt en vecka sedan Ingrid fick det tunga beskedet om att hon hade halsfluss. Idag skulle även Klara få samma besked, detta efter ett simpelt blodprov. Jag frågade doktorn om det kanske var en idé att även jag testade mig, i och med att vi levde så tätt inpå varandra. Nej, det tyckte han inte. Vidare lät doktorn informera om att ungefär tio procent av befolkningen tydligen bar på halsfluss ständigt och jämt(?), utan att få några symptom. Han menade på att ett positivt provsvar däremot skulle kunna komma att framkalla symptom. Mind over matter, så att säga. Det var därför bättre att jag väntade med provtagning till (om*) dess att jag faktiskt upplevde symptom som ont i halsen. Jag lydde doktorn. Jag tjänade trots allt hundra kronor också; jfr. Ove Sundberg. En stund senare var jag in med med Klara på apotektet vid Ålidhems centrum. Penicillin, sedan åkte vi hem.

1 kommentar:

  1. Rättelse: Blodprovet var ett CRP. Givetvis tog dom halsprov på lilla gummis och det visade sig innehålla streptokockbakterier.

    SvaraRadera