fredag 1 november 2013

Fredag, v. 44


Den återfunna fingervanten
Igår på eftermiddagen när jag slutade upptäckte jag ganska snart efter avfärd att min ena fingervante saknades. Jag visste att jag hade haft den på förmiddagen, så var kunde den vara? Jag hade gjort en snabb vändning och spårat cirkus femtio meter bak, men gett upp och cyklat hem, låtit dagen fortgå. Så denna morgon, strax innan klockan sju på morgonen, finner jag vanten. Mitt på Rådhustorget låg den. Frostbiten, men helskinnad. Riktigt schysst. Vantarna kostade mig visserligen en tjugolapp på stormarknaden för något år sedan, men det är ändå schysst när man hittar igen något. Det är finessen.


På stormarknaden
På kvällen gjorde jag en tur ner på Maxi med Alexander. Jag lät han och Klara gå före och smög bakom och fotograferade, likt en sann paparazzi.


Kvällsfikat med tjejerna
Ingrid hade gjort pumpapaj. Ja, den där amerikanska högtiden var man ställer ut en pumpa och barn knackar på och frågar om de ska busa eller om de får godis. Jag är inte mycket för högtider, men pajen var riktigt god.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar