måndag 25 november 2013

Film: "Full Metal Jacket" (1987)Det har inte setts mycket film i år, och så här kvällen innan vår älskade dotters femårsdag tänkte vi att vi gott kunde unna oss en skål med snacks, och en film. Det föll på den omtalade klassikern "Full Metal Jacket", regisserad av Stanley Kubrick, utgiven så tidigt som 1987, alltså innan min älskade Ingrid ens var påtänkt. Filmen inleddes med ett gäng riktigt sköna scener på militärläger, och jag kan någonstans tycka att den första halvan av filmen var bäst. Andra halvan var mer i fokus på närstridsfältet, och då blir det mycket hastiga kameraskiftningar och väldigt mycket smattrande kulsprutor och explosioner. Det blir lätt lite mycket för mig, när det blir så mycket på en och samma gång. Jag är av den typ som finner den melodiska dialogen mer intressant. Jag skriver inget mer om handlingen som sådan, utan det får den nyfikna se efter på t.ex. Wikipedia eller IMDb.

Mitt betyg:
4/5

För den mindre nogräknade:
Full.Metal.Jacket.1987.iNTERNAL.DVDRip.XviD-CULTXviD

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar