fredag 23 augusti 2013

Bemärkelsedagen


Tårtan




Undertecknad ligger lågt med hur åren snurrar. Truth be told, att åldras är mer Ågren än tjusning. Nå. När man har världens underbaraste tjejer i sin närhet kan det ändå inte gå fel. Inte satte jag mig på tvären när det serverades tårta. Klara sen då, helt oslagbar. Kan garantera att i ögonblicket efter att det här fotografiet togs var rosen på tårtan försvunnen i jäntans mun. Nå, den var hon värd. Kortet inuti kuvertet var ett sådant som man vek upp och så spelade det. Mer exakt så spelades och sjöngs refrängen ur Tina Turners klassiker "You're Simply The Best" varje gång jag öppnade gratulationskortet. Det var så fint så att jag sjönk nästan genom golvet.


Cykelhållaren




Nu när vi äntligen har en krok var cykelhållare given. Så, Ove stack iväg och köpte den billigaste han kunde hitta. Nittionio svenska riksdaler. Billigare får man nog inte ett cykelställ, tror jag. Redan någon timme senare skulle invigningen ske, detta då ingen mindre än Nejth hade visade sig ha hamnat helt på sniskan på kartan.


Middagen




Smarrigt värre, potatisgratäng med kött. Min goda Alexander närvarande.


Osten




Det var sent och jag var den enda som var vaken. Jag var sugen på nånting. Jag öppnade kylskåpet och hittade en lustig burk som jag inte sett tidigare. Det var små bitar inuti. Någon slags ost. Jag smakade av. Wow. Smaken. Jag kände igen den. Just den här hade jag ätit tidigare, i en svunnen tid. Det var som att nåt avlägset barndomsminne väcktes till liv. Med hundra procent säkerhet har jag ätit den här osten. Jag kan bara inte placera när. Den har alltid varit lite av en delikatess i min bok, och nu var jag helt plötsligt vuxen och hade en hel burk för mig själv. En kort stund senare var osten förvandlad till några pappersbitar bland hushållsavfallet. Just typiskt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar