fredag 7 december 2012

Livet & DödenIgår var det full rulle för mig, från tidig förmiddag till sen kväll. Var inte hemma förrän närmare halv tio på kvällen. Nå, produktiva dagar är de bästa. I varje fall, vid hemkomsten fick jag höra att Klara hade vara hos en annan dagmamma ur kollektivet. Varför? Jo, vår "primära" dagmammas kära gamla St. Bernhards hade varit på en röntgen och därefter hastigt och [vad jag förstått] relativt oförberett fått konstaterat att omedelbar avlivning var vad som var bäst.

Så, den underbara hunden som alltid kommit lufsande och nosande vid hämtning och lämning finns nu alltså inte längre ibland oss. Jag blir ärligt talat själv ledsen när jag tänker på det. Jag och Lotus har hunnit få en slags relation i samband med alla hämtningar och lämningar de senaste åren. Vår dagmamma hade i alla fall tagit 'a day off' för att sörja, vilket är väl förståeligt. Med mina nerver hade jag troligtvis behövt bra mycket längre.

Hursomhelst, idag är det fredag, och på förmiddagen har vi haft ett litet snack om livet och döden. Tydligen hade Klara och Ingrid tagit ett kortare snack redan igår, för Klara förklarade bestämt för mig att Lotus är i himlen nu. Så var det med den saken. Observera att hunden på bilden är en så kallad öppen illustration från Wikipedia, och alltså inte ett foto på den nu bortgångna hunden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar