torsdag 27 september 2012

Gnisslande glugg

Köpte mitt Sigma 18-50/2,8-4,5 DC OS HSM för kanske ett halvår sedan. Inte mitt smartaste drag. Man får vad man betalar för, nog är det så alltid. Dålig autofokus, ljuskrävande, och framförallt verkar jag ha fått nån slags måndagsexemplar som gnisslar (ja) när AF-motorn jobbar. Det är sådant som kan gå mig på nerverna rejält, så jag ringde upp återförsäljaren och de tyckte jag skulle gå in på Cyber Photo här i orten för ett omdöme, så att jag inte skulle tvingas böka med retursedlar för att sedan bara få tillbaka den med en kort rad att det gnisslande ljudet hör till objektivets karaktär. Jag har sökt runt lite, och visst verkar det där gnisslandet känneteckna Sigmas billigare objektiv, så ensam är jag inte. Nå.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar