torsdag 17 maj 2012

Torsdagen


13:44
Ingrid beslöt tidigt att vi skulle unna oss lunch på Big Boy denna Kristi himmelsfärds dag. Sagt och gjort. Det blev en ganska dyr nota, vilket Ove Sundberg inom mig alltid bedrövar mig i då det blir så att vi käkar ute. Varje hamburgertallrik ute i smeten skulle kunna räcka till bra många storkok. Nåväl. Livet ska antagligen inte bara stå i besparingar. Kan förtälla att vi till priset också fick ett 'celebrity encounter'. Nu så här i efterhand är jag alldeles salig. Det var mitt i maten som Ingrid ser konstig ut. Jag förstår inte. Så flaggar det på min lur som ligger på bordet. Google Talk. Snabbmeddelande från drottningen som sitter på en armlängds avstånd.Jag blir alldeles ställd när jag läser på displayen. Jag tänker högt "Men är inte Lars Ohly äldre?", och hon informerar mig om att denna avgått, och att det nu är en yngre förmåga. Jag sneglar under resten av måltiden. Jonas med bihang; hustru och barn. De pratar och har trevligt, och sitter bara en meter ifrån oss. Hann fundera om livvakterna stod och tryckte utanför, men kom på att det här är lilla Sverige, ett rike där alla kan och får vara sig själva. Vi åt vidare i lugn och ro, med sällskap av VPK's partiordförande. Jag sticker inte under stol med att jag under hela måltiden tänkte för mig själv "Närmare än så här kommer jag aldrig att komma en stor partiledare", och jag satt och sög på karamellen, i mitt stilla sinne.14:17
Utanför hölls ponnyridning. Vi hade passerat på vägen hit, och de hade frågat om Klara ville åka. Jag tänkte genast att hon var för liten för att åka själv, och frågade om jag fick följa med. Det gick inte, tydligen gick de bredvid hästen och höll pli, och passageraren satt väl fastspänd. Nåväl. Klara sa att hon inte ville rida, så vi passad. Trettio kronor kändes i övrigt som helt okej kurs för en tur på en hästrygg, i synnerhet om vi varit dSLR-förberedda och kunnat föreviga. Nåväl. En annan gång.14:24
Kaffe ingick till maten. Jag sticker inte under stol med att jag tog en påtår, om än det inte stod något om "Påtår ingår" intill maskinen. Det var hiskeligt gott kaffe. Maskinen deklarerade till och med att temperaturen låg på perfekta Celcius, som den genomförde själva bryggprocessen. Coffee Queen, tror jag att apparaten hette. En sådan skulle man ha. Kan rekommendera den till alla som besöker Big Boy vid Strömpilen.14:38
Efter avslutad måltid hade jag fått dille på svarta gulden. Jag dundrade in på Ica Maxi och högg hastigt och lustigt tre paket av Sveriges mest prisvärda bryggkaffe.17:22
Efter några timmars avkoppling på hemmaplan var det dags för en resa till mormor och morfar, där moster Kerstin skulle firas på sin stora nittonårsdag. Här står vi på gården, och avresan stundar. Vi blir givetvis hämtade, som vi idag är en bil- och körkortslös liten familj.17:46
Och tur var det väl också att vi inte körde bil. När vi kommer fram serveras vi varsitt glas vitt.18:16
En halvtimme senare serveras det något sagolikt på köksbordet. Oj oj oj. Mögelost, kyckling, sallad, brödbitar, och så nåt magiskt som jag inte kan sätta ord på. Det här gjorde gott i min lilla mage.18:53
Efter måltiden tar Klara några ackord på guran. Hon tycker om gitarr, och spelar gärna elgitarr med morfar i hobbyrummet när tillfälle ges. Jag önskar att jag var mer musikalisk, så kunde jag skola henne hemmavid. Dessvärre måste jag läsa Guitar For Dummies innan jag kan vara till någon hjälp där. Min morfar var tydligen musikalisk. Jag vet inte mycket om honom. Han hade trillat av pinnen när jag landade på jorden.19:38
Ute på gården är det kul, t.ex. i högen bland stenarna. Märk väl djuret i bakgrunden. Han heter Melvin, och är oerhört snäll. Jag har väl skrivit om honom tidigare? Jo, det har jag bestämt. Har till och med bifogat ett flera år gammalt videoklipp vid ett tidigare tillfälle.21:01
Här har hon hunnit bli över nio och jag plåtar mig själv, som jag ligger i den position där jag i ungefär sju fall utav tio anträffas, hos svärföräldrarna. Vi talar om en härlig soffa där jag har grymt bra överblick över vad som händer i huset. Kan älska den positionen.21:31
Halv tio, och i bilen, fastspänd och redo för hemfärd. Vilken dag det har varit.22:02
Klockan är över tio och prinsessan ligger i sängen med vällingflaskan i näbben. Mums, hon älskar verkligen välling. Ibland får jag smaka. Om jag har varit snäll, that is.22:52
Strax innan elva är det tyst i huset. Öppnar kylskåpet och skådar då två underbara drycker på insidan av kylskåpsdörren. Det var bara att välja en passande.Dagens Instagram
Just ja. Det här var i fåtöljen på Berghem. Tycker drottningen ger ett auktoritärt intryck. Businessperson, eller motsvarande. Har redan fått medhåll från mina närmsta cirklar. Det väser inifrån.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar