torsdag 5 januari 2012

Torsdag - en slags halv helgdag

Var uppe rätt tidigt. Kollade gamla videos med flickorna. Kom iväg några minuter för sent. Det var så mysigt att sitta där i soffan och titta med henne. Det var bara att hoppas på ett acceptabelt väglag. Gården stod i djupsnö, till att börja med. Väl ute på allmän väg blev det lite bättre, men fortfarande småjobbigt. Jag kände hur jag inte kunde hålla det rull jag allra helst ville; det där hederliga sommarrullet, ni vet.

Med ett tjugotal meter kvar till rödljuskorsningen Kungsgatan-Fabriksgatan går "Rock the Night" med Europe igång. Oh. Vad värre är har trafikljuset slagit om till rött bör jag kommer fram. Jag låter 8/Tomtebo passera och tar åter fart.

Precis när jag når mitten av Rådhustorget tonar låten ut och sin jag sneglar uppåt urverket på Rådhuset läser jag fem över nio. Galant. Inte förrän tio över ska jag vara på plats. "Frankie Valli" från soundtracket till Grease går igång, och det är just vad den ska när man närmar sig destination.

I skrivande stund har jag hunnit med ett intressant telefonsamtal och lite allmänt begrundande. Ska vilka upp min Eee och börja arbeta, tänkte jag. Just ja, en slags helgdag närmar sig.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar