tisdag 3 januari 2012

Tisdag

Har som jag tidigare nämnt klivit på LastFM, och låter där dela mina spelade titlar med omvärlden. Väldigt fyndigt, varför förstod man inte vitsen för typ sju-åtta år sedan när det blev populärt? Fråga inte. Nåväl. Dagens nöjdhet stod sig antagligen i att jag kunde hämta ut min nya glugg. Igår när jag läste "Sorterad: Ånge" i leveransspårarens logg kände jag oro. Skulle det bli en eller flera postdagar där? Handen på hjärtat, fullt så orolig var jag faktiskt inte. Senaste gången jag e-handlade och min order landade i Ånge så skötte de sig riktigt bra där nere. På sin höjd en dag låg då paketet där, och som här tydligt syns blev så även fallet denna gång.


Nöjd och belåten hämtade jag ut paketet vid lunchtid. Så hem och pillade. Jag är väl medveten om beskärningen á 1.6x/APS-C, men som jag mest ägnar mig åt etcetera porträtt, och inte så mycket storartade landskap, så blir det här fina fisken. Vidare märkte jag hur autofokus jobbar mycket snabbare än på både kit-objektivet och Tamron 18-200mm, vilket är naturligt, som båda dessa är zoomobjektiv.


Sen kom Ingrid från tandläkaren. De hade tagit tandsten och det var tydligen smärtsamt. Jag kan sjunga med i den valsen, som jag själv gjorde samma typ av ingrepp hos tandhygienisten för knappt ett halvår sedan. Det är till att vara noga med tandtråden. I skrivande stund är Johnson & Johnson burken påfylld med ny spole. Finemang. Klockan tre hämtade jag vår lilla prinsessa hos den underbara dagmamman. Hon var på strålande humör, ända fram till att hon inbillade sig att "listan" (i själva verket en papperslapp med några rader info om lediga dagar) gick sönder när hon tappade den till marken. Jag försökte förgäves att veckla ut pappersbiten och visa att den var intakt. Hon gallskrek länge och väl. När vi närmade oss portuppgången hade hon emellertid lugnat sig. Visst, hon la sig på magen och tjurade (eller busade) några minuter en våning ner innan vi gjorde den sista trappan. Ett kärt återförenande med mamma, efter en dag hos Greta. Sen busade vi och de vuxna drack kaffe. En stund senare hade jag fått hjul och begav mig mot ärans tjänst. Hon var efter halv åtta när jag var hemma. Hamburgare med pommes. Mums.


Nu är hon över halv tio och jag ämnar faktiskt krypa ner. En ny dag imorgon. God kväll.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar