måndag 30 januari 2012

Över tröskeln

Oh. Skönt. Det är rätt bitiga minusgrader ute idag. Nå. Observationer som jag trampade (läs: motsats till stampade) hemåt. Det led eller entourage av plogar och snöslungor som halvt blockerade Kungsgatan i förmiddags (i syfte att få bort plogvallarna, vilket förvisso är bra) hade gjort ett reko jobb. Kommunen knows their shit. Nå. Nästa observation när jag cyklade den lilla skogsstigen mellan Gran-och Tallvägen på Sofiehem. En äldre dam (läs: liten gumma) med en bulldog(!). Det var en valp, men likväl en liten kloss. Hunden skällde för kung och fosterland. Vi pratar det ilskna skallet, med sylvassa huggtänder väl synliga. Tanten höll djuret hårt i kopplet, som det stretade mot mitt håll, när jag passerade. Tungan rätt i mun. Jag kom att klara livhanken. Nästa observation var syn jag rullade genom Kemigränd. En stor slamsugarbil(?) blockerade genomfarten, men en tunn lucka bakom den. Som vanligt jämlik jag tungan rätt i mun, livrädd att truckens baksida skulle släppa ifrån sig syra eller giftgas. Nå. Även detta gick vägen. Nu är jag hemma. Som ni säkert förstår sitter jag på porslin. Om några timmar stiger jag på ännu ett pass i ärans tjänst.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar