måndag 2 januari 2012

Hemkommen

Usch, vilken snöyra som råder. Det här var min trampmobil som jag lättade från Sambandscentralen. Som snön föll, sen. En av mina livscoacher hade rått mig att fylla hjärnan med rockklassiker istället för svart musik. Det var tydligen bättre för fokuset. Jag tänkte genast "Eye of the tiger" och vi var tydligt på samma spår. Nå. Jag dundrade iväg.


Just som jag rest mig från Svingen händer det. Jason tar ton och ljudet som strömmar in i min hjärna är i det närmsta sinnessjukt. Jag känner de iskalla snöflingorna träffa min panna genom de grovkorniga maskorna i toppluvan, men volymen är maxad och jag susar fram. I tanken är det sommar, och allting är grönt.Jag vågar lova att de mötande sällan skådat en grabb med ett sådant tjockt grin på smilbanden. Jag susade bland annat förbi en renhållningsbil, och sopkillarna fick verkligen det där lilla extra bemötande.

En stund senare rann jag ut på Hyvlargränd. Tyckte mig se en baklastare bogsera en traktor, men det var snön över glasögonen som sprejade mig ett spratt. Det var bara en stor kombinerad traktor/snöslunga. Den upptog hela gång-och cykelstråket, och sin jag inte vågade mig på förmiddagens djärva konststycke utmed Studentvägen fick jag istället lydigt leda cykeln förbi honom i djupsnön bredvid. Nå. Kort därpå var jag hemma.


Har legat nerkrypen i sängen och återhämtat kroppstemperatur. Nå. Soffläge nu. Ämnar göra en färd och köpa salami, sen blir det lunch.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar