fredag 20 januari 2012

Big Boy, Umeå

Då var det kontrollerat.Den som växte upp i Piteå på 90-talet vad att hamburgerkriget stod mellan tre aktörer. Big Boy, Sunes gatukök, och Max. Dessa tre låg i formen av en slags triangel, med på sin höjd hundra meter emellan varandra.

I min värld kunde de tre delas upp på följande sätt. Sunes gatukök var för tjocka lastbilschaufförer, Max var för barnfamiljer, och Big Boy var för trendiga ungdomar i tolvårsåldern, som visste vad de ville i livet. Jag och Alexander tillhörde då den sista skaran. När vi hade suttit och datoriserat hela nätter gjorde vi Big Boy på morgonkvisten. Jag minns också att de stack ut för att den goda hamburgerdressingen som man doppar pommes i faktiskt ingick vid köp av t.ex. skrovmål. Det var 49:- allt som allt, vill säga. Så, nu har Big Boy slagit upp portarna här i Umeå. De tog över när Mc' Donalds stängde ner sin tredje (och för mig också närmaste) hamburgerrestaurang i staden. Nå. Jag ska också nämna att jag faktiskt på senare har dragit mig till skaran av lastbilschaufförer, det vill säga förordat Sunes och deras klibbiga menyer. Sådan är jag. Nå.Enligt uppgiften ska inredningen vara italiensk. Detsamma gäller prislappen.


Det såg ut ungefär som vanligt. Inga konstigheter. Inga präglade muggar, utan Coca-colas egna klassiker. Betyg? Omöjligt att sätta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar