lördag 10 december 2011

Äntligen hemma

Vilken dag. Lite kaotisk när jag skulle iväg på förmiddagen. Det bar gör jag kom hem igår som blixtlåset i dunjackan havererade när jag skulle ta av mig den. Trodde då att det var en engångshändelse, men nu fick jag erfara att det var knas på riktigt. Jackan gick inte att stänga, utan blixtlåset ville frekvent och konsekvent öppna dig nertill. Tiden var redan knapp, och så detta. Jag konstaterade att det var nollgradigt och slängde på mig Leifs beiga rock. När nu min cykelfärd gick av stapeln sprang jag på nästa patrull, baksmällan av gårdagens snöstorm. Det gick knappt att ta sig fram. Slask, ni vet. När jag skulle visa ner i tunneln för att rinna ut med strandpromenaden fattade jag ett djärvt och impulsivt beslut. Blå vägen. Denna var i alla fall framkomlig. er Det gick vägen (pun intended), bilarna till trots. Tordes förvisso inte ta Sjukhusbacken ner, mest på grund av bussarna, utan valde att vika upp i den relativt nyanlagda ambulanstunneln.

Tog sedan -- den uppvärmda -- Svingen ner. Blev cirkus åtta minuter sen, något sin jag naturligtvis ringde och varskodde. Dagen kom sen att flåsa på riktigt bra. Skräpmat till lunch. Jag gjorde dessutom ett ärende på stan. När jag gjorde returen hör jag "Mr Postman" spelas från högtalare som visar sig komma från glashuset. I samma stund ser jag ett godisstånd som för tankarna flera decennium bak i tiden. Nice. Sen några timmar till i ärans tjänst. En bit efter tre stegade jag ut. Sprang in på Carlings och gjorde ett fynd; en Vailent jacka som REA:des. Sen hade jag ett presentkort på 300 SEK sen förra julen. Tacksamt svärföräldrarna. Stegade så att säga ut i en ny svid. Schysst. Hemfärd. Jag hörde nu "Surfin' USA" spelas ur samma högtalare som för bara några timmar sedan spelade Postmannen. Awesome. Tog ett hastigt snapshot när jag trampat mig uppför Svingen. En vy över klimatsituationen, så att säga.


Ja, det ni ser är är då dagen i ett nafskast, bildligt talat. Nu i skrivande stund har jag lirat lite klassiskt MMORPG. Känner en god doft ifrån köket, och snart lär det väl nalkas middag. Lyssnar samtidigt på klibbiga toner, och mår faktiskt riktigt gott. En riktigt god lördag, tveklöst.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar