måndag 14 november 2011

Sen middag och kvällskaffe

När jag kom in genom dörren sov redan prinsessan djupt, medan drottningen låg nedkurrad i soffan och gluttade nåt visuellt i form av Teen Mom. Ingrid var aldrig "16 and Pregnant", men väl nitton år gammal när vi väntade Klara. Hursomhelst är det tydligen något med den där tv-serien (vars deltagare i min bok mest verkar dumma i huvudet överlag) som roar henne. Jag kan bara inte sätta pricken på det.


Nåväl. Lasagne serverades och det var riktigt gott. Flickorna hade varit och handlat under dagen, men glömt kaffe och kaffefilter. Jag kände mig väl till mods och gjorde färden. Tog samtidigt tillfället i akt och gjorde ett telefonsamtal till min mamma och skapare. Det här samtalet var intressant. Jag hade även i uppdrag att köpa den alkoholfria glöggen "God jul", men där gick vi bet. Jag frågade till och med en kvinna inne på Supermarket. Hon var vänlig nog att gå värsta turen runt hela butiken med sin vagn, bara för att få det där icke önskvärda svaret av gänget vid kassorna.

Jag hade egentligen lika gärna kunnat fråga i kassan direkt, och besparat kvinnan besväret att kånka sin vagn genom butiken. Hon var inte ens direkt anställd, utan enligt egen utsago någon slags "resande branschorgan" (min översättning, kommer inte ihåg hur hon kallade det). Hon hade dock sett glöggen på Maxi, hon med. Hon tipsade om att jag fortfarande hade femtio minuter på mig att hinna. Jag skrockade jakande, varvid jag checkade ut med kaffe och kaffefilter. Jag har för mig att jag tog ryggsäcken med mig, men jag var alldeles för disträ för att stoppa ner artiklarna i den. Jag bar dom hela vägen. En artikel i vardera handen, ryggsäcken hängde tom bakom ryggen. Sådan är jag.


Nu är det kväll. Klockan är snart kvart i tio. Drottningen lät precis meddela att hon har gjort popcorn. Någon glögg blev det inte. Kaffe passar jag på, den här tiden på dygnet. Hade lätt kunnat sova på en skvätt, men ändå. Pass. Blir ett avsnitt av Mad Men, sen sängen. Godkväll.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar