lördag 19 november 2011

Revy på Baggböle Herrgård

Kvällen har varit oerhört lyckad. Klockan var sex när jag i gott sällskap satte mig på den bokade bussen vid Vasaplan. Göstas buss, närmare bestämt. Destionationen var Baggböle Herrgård, där vi skulle få se en revy, med en tre-rätters middag inkluderat. Så här i efterhand ångrar jag att jag inte tog med mig åtminstone kompaktkameran. I varje fall. Förrätten var bröd med smör(?) med en distinkt smak av lime. Vet faktiskt inte om det var regelrätt smör, eller något liknande pålägg. Gott var det i alla fall. Huvudrätten stod i kött från det fina norrländska djuret ren. Sinnessjukt gott. Såsen var också underbar. Brunröd var den. Jag hade kunnat äta upp en hel ren av denna modell, kändes det som. Efterrätt stod i en slags gräddglass(?) med hjortron. Även detta var riktigt gott. Kaffe också, så klart.

Nå. Det var maten, det. Själva föreställningen var minst lika fängslande. Truth be told, jag har aldrig varit på någon liknande tillställning i mitt liv, så ja, min första revy, och vilken revy sen. Det var storartade utspel av ett gäng väl klädda människor. Älskade deras makeup. Det var spöktema, så det var sådant svart-vitt ni vet, all over them. All of them. Faktum är att det första jag såg när bussen körde upp framför herrgården var en ung kvinnofigur i ett fönster. Sjukligt likblek (nämnda makeup) och ett stirrande uttryck. Jag hann tänka "Är det en skyltdocka?" som jag satt i sätet. Men så såg man små rörelser, och det stod klart att det var en människa. Eller kanske ett spöka? Så när vi kommer in är det sådana spöklika figurer till höger och vänster. Efter avklädningen blir vi lotsade in i den stora salen med klassiska långbord, och inte långt senare satte detta stora skådespel igång. Ljus- och ljudsättningen var klockren, i min mening. Riktigt schysst hopkok. Enda parentesen var att en Mariestad gick på över sjuttio pix. Prissättningen kändes lite norsk, men sånt är livet.

Allt som allt en klockren kväll.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar