onsdag 23 november 2011

Onsdag, och ännu ingen snö

Det var ingen dålig dygnsvila jag fick denna dag. Bra långt över tio timmar sov jag. Praktiskt taget stöp där vid nio igår, och inte förrän alarmet ringde vid åtta slog jag upp mina klarblå kristaller. Flickorna låg bredvid, också halvvakna. Vi gluttade lite Lori, vari avsnittet kom att behandla mjölktänder. Så mycket minns jag, sen steg jag upp och slängde i mig en stadig frukost. Sen iväg mot den centrala bebyggelsen, och Sambandscentralen. Var i vanlig ordning sent ute; kom att trampa som en blådåre efter strandpromenaden. De har ju öppnat Ö. Strandgatan för trafik nu igen för nån vecka sen, efter att ha haft den nere i vad som känns som minst ett år.
Jag tog emellertid en rakare sträcka, och gjorde likt en snygg cyklist rondellen Storgatan-Östra Kyrkogatan, detta utan att bli på- eller överkörd. Det är sannerligen inte en cykelanpassad rondell, utan snarare jag som lever on the edge när jag flaxar den. Jag tog mig i alla fall fram till destinationen lagom till deadline; tio över nio. Drog i vanlig ordning i mig en andra frukost, och sedan satte vi igång att projektera. Jag hann emellertid inte mer än slå upp min netbook förrän det flaggade på min lur.
Milda Matilda. Nu hade jag gjort bort mig rejält. Ack. Jag skulle uppenbarligen vara någon helt annanstans, ett helt annat klockslag. Så det kan gå. Jag smällde igen datamaskinen och ett grisblink senare satt jag på trampmobilen och befann mig snart där jag skulle vara. Sen flöt dagen på rätt så bra. Hann t.o.m. träffa mina älskade flickor en stund mitt på dagen, som de var in och shoppade. Som de matchade min lunch tidmässigt strosade vi lite klädaffärer och jag högg mig även ett stycke skräpmat innan våra vägar skiljdes åt.
Ytterligare några timmar var det stoj och en blandad leklåda. Sen kom middag. Det satt gott i kistan. En av mina personliga favoriter. Sen har kvällen faktiskt gått av bara farten. Just ja. En liten tvättepisod. Drottningen hade den överfeta tvättmaskinen 17-22. Den kallas för grovtvättmaskin. Varför vet jag inte, egentligen är det en vanlig tvättmaskin, med de vanliga programmen och tillvalen, bara det att cylindern är typ dubbelt så stor som på de vanliga tvättmaskinerna. Nåväl. Drottningens tvättkorg var i vanlig ordning fylld. Hon är väldigt duktig på att tvätta, men i min bok något petig vad gäller program. Jag är en rätt enkel kille, i min värld finns två tvättprogram -- 60 grader kulört, och 60 grader vittvätt. En vis man sade en gång att plagg som visar symptom efter att ha tvättats i 60 grader är av låg kvalité. Jag tenderar hålla med. Allt ska gå att köra i sextio, annars är det inget att ha. Jag menar, vad är det för gradtal? Bara drygt halvvägs mellan nollpunkten och kokpunkten på vår skala. Ljummet, skulle jag säga. Åtminstone så att man helt utan problem kan doppa handen i en bunke vatten á 60c. Prova, så får du se. Du bränner dig inte. Som vi låg och skulle söva prinsessan tassade jag upp. Tyst som en mus högg jag hela tvättkorgen, och sprang sedan iväg, barfotad i skorna, mjukisbyxor och dunjacka (helt bar under). In i tvättstugan. Tömde hela(!) korgen i den stora cylindern. Öste i tvättmedel. Sextio grader. Ingen förtvätt. Start!
Nu på kvällskvisten har vi haft en liten ordväxling kring detta här. Jag menar så klart på att jag har lyckats styra upp så att drottningen får en tvättkorg som är nollställd och allmänt bra; hon menar på att det handlar om en björntjänst, och tog till och med till mer drastiska utlägg som "Du har förstört alla mina kläder!" varvid avslutningen skulle vara en kombination av utropstecken och ettor. Nu växlar vi ner, jag ska tona situationen och sedan slänga igång ett Mad Men. Tack för en överlag schysst mitt-i-veckan. Vi syns!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar