onsdag 2 november 2011

Onsdag mitt i veckan

Middagen fick en annorlunda sås 
Det var ungefär när palten stod serverad på bordet som det stod klart för mig och min lilla familj att en av de viktigaste tillbehören saknades. Lingonsylt. Jag tog uppgiften. Slängde på mig manteln och hoppade på trampmobilen. Susade upp mot Ålidhem centrum och in på Supermarket. Raska kliv. Högg den feta hinken som bekant kännetecknar det prismedvetna märket, nämligen ICA Basic, f.d. Euroshopper. När jag stod i självscanningen på väg ut fick jag dock ett besked. Fyrtiotre kronor och nittio öre, tillkännagav datamaskinen. Men, den hink som brukar landa i varukorgen ligger endast på kring en tjugolapp; samma volym. Vadan detta? Det slog mig fort att jag i all hast hade tagit Icas "vanliga" lingonsylt. Nu när både "Ica Basic" och "Ica" har samma logotyp blir det så mycket lättare att göra fel. Skulle jag vända? Nej, tid fanns inte. Jag gjorde det slutliga gesterna på pekskärmen, följt av kortdosan. Kvitto. Pang. Ut med raska kliv. Susade nedför den ljumna asfaltsbacken och stod snart innanför lägenhetsdörren. Förklarade läget. Vi fick en ny syltvariant att hänge oss.Hur faller omdömet? Vi var båda överens om att denna var aningen sötare. Den upplevdes även mer geléaktig till utseende. Man kanske skulle kunna summera det som att Euroshoppers lingonsylt till viss del påminner om rårörda lingon, medan den här kändes mer som Jell-O. Summa summarum vet jag inte om den markanta prisskillnaderna gjorde det hela värt. Nåväl. Allt ska testas. Middagen var i varje fall god. Klara åt nästan en hel palt.

Dagens Klant-Calle
Det var när jag skulle springa till tvättstugan som olyckan var framme. Jag har alltid avskytt konstruktionen på hallampan. En stor glasboll sitter som genom en balansgång mellan två utstickande metallbitar. Det räcker med att kulan ruckas lite åt än det ena än det andra hållet, så faller den i backen. Jag stod då precis under kulan, och skulle hastigt och lustigt dra på mig jackan. Sträckte naturligt upp armen när jag skulle dra i jackärmen. Jag känner hur jag dunsar in i den väldiga vita glaskulan från sidan. Reflexmässigt gör jag en sinnessjuk räddning åt det håll jag anar att fallet ska ske. Som genom ett mirakel befinner jag mig i nästa nanosekund på huk med glaskulan mot ena jackärmen. Men nämnda jackärm är halkig. Från denna till synes uppenbara räddning ungefär en decimeter från marken förlorar jag åter greppet om glaskulan. Den nästintill rullar ner på korkmattan i hallen. Ljudet skvallrar direkt. Krasch. Glasbitar överallt. Jag hör drottningen från vardagsrumssoffan. Jag förklarar mig, i bästa möjliga mån.
Nå, jag tycker fortfarande att lampan är av en oerhört dum konstruktion. Jag har gjort vissa efterforskningar. Modellen heter "Fado" och IKEA tillverkar den inte längre som taklampa, utan den går i dagsläget endast som bordslampa. Troligtvis grundar detta sig på alltför många incidenter.


Klaras födelsepresent
Tiden flyger. Den tjugosjätte november fyller vår lilla prinsessa tre år. En given present är redan uttänkt. Klara har stannat till vid den de senaste tillfällen vi varit på Maxi. Den känns helt enkelt given. Nu ikväll efter hennes sänggång gjorde jag färden ner. Nu får den ligga uppe i ett skåp de veckor som återstår till den stora bemärkelsedagen.


När jag kom fram till det väldiga gallerakvarium var det bara en endaste elefant kvar, men en massa vanliga teddybjörnar och dylikt. Antagligen var fler på jakt efter nåt en smula mer originellt än den där Nalle som vi alla känner så väl. Tur att man högg den sista. Vad som förbryllar mig nu är rengöringen. Tusentals ungar fyllda av diverse sjukdomshärdar kan (och har troligtvis) rört vid elefanten. Det står på lappen att den endast ska handtvättas. Jag tycker handtvätt är lite tråkigt. Inte kan väl elefanten ta skada av en fintvätt på 30 grader? Det ska vi allt ta reda på. Jag låter återkomma.

 Övrigt av intresse
  1. Tagit mig tid och ansat hår under axilla samt kring genitalia.
  2. Tvättat. En maskin 40c kulört, den andra maskinen 60c, även den kulört.
  3. You advanced from Level 39 to Level 40.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar